NKL Contactlenzen is een producent van harde en zachte lenzen. Als dochteronderneming van Menicon is NKL over de hele wereld actief en toonaangevend in de ontwikkeling van lensmaterialen, lensontwerpen en contactlensvloeistoffen.

Om klantspecifieke lenzen via de opticien te kunnen leveren moeten deze zorgvuldig worden verpakt. Nadat de laatste inspecties door de eindcontroleur zijn gedaan, wordt de lens in een lenshouder in een nieuw ontwikkelde productdrager geplaatst. De productdrager met lens wordt met een Pick&Place in de verpakkingsmachine geplaatst. De verpakkingsmachine is uitgerust met een draaitafel met 10 posities waarbij op elke positie een bewerking of controle van de lens of lenshouder plaatsvindt.

Na identificatie van de productdrager door middel van het scannen van een barcode wordt nauwkeurig (± 0,02 ml) één van de twee vloeistoffen gedoseerd. Vervolgens detecteert een camera of de lens aanwezig is en of er vloeistof is gedoseerd.

Hierna wordt de houder geseald met aluminium folie en volgt een lekdichtheids test. In de volgende stappen wordt de deksel gesloten en er wordt met UV inkt een 2D matrix code geprint om in het verdere productieproces de lens te kunnen identificeren.

In nauwe samenwerking met NKL is een geavanceerde en betrouwbare machine ontwikkeld en geleverd. NKL kan met de machine ruimschoots voldoen aan gevraagde kwaliteitseisen en hygiënevoorschriften van haar afnemers.

CONTACT EMMEN

Stevens Engineering Emmen bv

Hooggoorns 40

7812 AM Emmen

+31 (0)591 65 21 00

CONTACT DELFZIJL

Stevens Engineering Delfzijl bv

Brander 19

9934 NR Delfzijl

+31 (0)596 61 88 60

© Stevens Engineering in samenwerking met Studio Ruigrok