Drijvende steiger Eemshaven

process & energy

Groningen Seaports beheert een drijvende steiger in de Emmahaven in de Eemshaven. Deze steiger doet al geruime tijd dienst als aanmeer- en ligplaats voor diverse schepen.

De schepen kunnen gebruik maken van de aanwezige faciliteiten, zoals drinkwater en walstroom. De drinkwater- en elektrische installatie waren verouderd en voldeden niet meer aan de geldende normen en wensen. Daarnaast was de lengte van de steiger onvoldoende voor de toekomstige vraag. Om deze redenen is de steiger in zijn geheel vervangen.

Stevens Engineering Delfzijl heeft, in samenwerking met Groningen Seaports, een bestek geschreven voor de water- en elektrische voorzieningen op de nieuwe steiger. Tevens zijn hiervoor de bestektekeningen gemaakt. De opdracht was om de installatie robuust, zon en zeewater bestendig uit te voeren. De waterinstallatie moest voorzien worden van tracing met thermostaat om bevriezing van drinkwaterleidingen tegen te gaan. In verband met drinkwater kwaliteit moest de installatie worden uitgevoerd met onderdelen waar een KIWA keurmerk op zit. De kabelladder waarop de waterleiding en de elektrische bekabeling gemonteerd zit, is van glasvezel,versterkt polyester. Dit in verband met zeewater-bestendigheid. Voor de verlichting is gekozen voor LED armaturen en lampen in verband met milieu eisen. Daarnaast moest de verlichting, volgens een eis van Groningen Seaports, vogelvriendelijk zijn.

CONTACT EMMEN

Stevens Engineering Emmen bv

Hooggoorns 40

7812 AM Emmen

+31 (0)591 65 21 00

CONTACT DELFZIJL

Stevens Engineering Delfzijl bv

Brander 19

9934 NR Delfzijl

+31 (0)596 61 88 60

© Stevens Engineering in samenwerking met Studio Ruigrok